Cricket Dark Ale - prvo craft pivo s okusom cvrčka

Objavljeno: 29.02.2020

Cricket Dark Ale - prvo craft pivo s okusom cvrčka

Join Earth, tokijski startup poznat po sojinom umaku na bazi cvrčaka, predstavio je ono za što tvrde da je prvo craft pivo na svijetu od cvrčka. Cricket Dark Ale će se točiti tijekom četverodnevnog pop-up događaja u robnoj kući Shibuya Parco u Tokiju, koji započinje 15. ožujka. Čaša od 100 ml Cricket Dark Alea biti će poslužena za oko 500 jena (30 KN).

Tip ste osobe koja uvijek traži nova i zanimljiva piva koja bi trebala isprobati? Imamo dobre vijesti za vas jer je japanska tvrtka Join Earth napravila možda do sada najčudnije pivo.

Start-up Join Earth je krenuo od izrade sojinog umaka od cvrčka i umjesto toga odlučio ih je pretvoriti u napitak koji ćete rado probati.

Cricket Dark Ale je napravljen u suradnji s Tonom Brewingom. Proizvodi se od pečenih cvrčaka uzgojenih na biljnoj hrani, koji se zajedno sa sladom dodaju pivu tijekom kuhanja.

Cvrčci bogati proteinima navodno potiču bogat okus s dugotrajnim aftertejstom i pjenom. Cricket Dark Ale je sirupasto smeđe boje, a kažu da ima dugotrajan umami okus i "jaku gorčinu", te  pomiješane arome pečene karamele, kave, kakaa i kamilice.

Join Earth osnovao je u studenom 2019. chef i forager Yuta Shinohara. U travnju ove godine planira otvoriti restoran usmjeren prema jestivim insektima nazvan Antcicada.

U restoranu će koristiti umak od soje na bazi cvrčaka i posluživati će jela od insekata uključujući i ramen sa cvrčkom napravljen od dvije vrste cvrčaka.

Pročitaj više...