Oricga – prva krema od ulja jestivih insekata namijenjena za njegu i zaštitu kože

Objavljeno: 06.11.2019

Oricga – prva krema od ulja jestivih insekata namijenjena za njegu i zaštitu kože

Kozmetička industrija je jedan od najzanimljivijih sektora nusproizvoda od insekata. Neki od jestivih insekata sadrže velike količine zdravih masnih kiselina zajedno s drugim vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima koje mogu biti korisne za regeneraciju stanica i opće zdravlje kože.

Chanarong Sangduan iz Oricga, vlasnik je tajlandske kompanije Origca Ltd koja je prva u svijetu proizvela međunarodno patentiranu entomokozmetičku liniju. Linija kozmetičkih proizvoda zasniva se na visoko proteinskim larvama crne vojničke muhe uzgojenim na čistom biootpadu.

Proizvod je, za sada, usmjeren prema ženama. Prilično je ugodnog mirisa i fosfolipidi iz larvi crne vojničke muhe njegov su temeljni sastojak. U pitanju je legalan proizvod koji se temelji na ulju insekata, na tržištu je dostupan preko nekoliko distributera i trenutno tvrtka pregovara s nekoliko konglomerata oko proširenja pogona.

Entomokozmetika je dio visoko vrijedne uporabe nusproizvoda insekata koji uključuju protein za životinjsku hranu, hitin i gnojiva. Pretpostavka je da će ulje iz insekata namijenjeno kozmetičkoj industriji biti veliko tržište – vjerojatno veće i od tržišta hrane jestivih insekata.

Većina žena u Aziji otvorena je za upotrebu proizvoda za njegu kože temeljenih na jedinstvenim i egzotičnim sastojcima - ideja o ulju iz insekata potpuno im je prihvatljiva. Jedina što je važno ovim potrošačima je djeluje li proizvod.

I baš poput jestivih insekata kao hrane za ljude i životinje, ovo je vrlo održiv, prirodan proizvod.

Pročitaj više...